vio

CIOFLICA VIOREL MIHAI

Data nasterii:23 noiembrie 1979
Zodia:Sagetator
Studii: Doctorand în Sociologie – U.B.B. Cluj Napoca

Roluri jucate:
(click pe titluri pentru secvente video)

Ce spune el:

    Singurul lucru pe care l-am învatat în toti anii de scoala de pâna acum a fost Cum sa învat. În esenta, ramân în continuare un nestiutor, animat doar de pasiunea de a cunoaste. Drumul pe care l-am ales este cel al Cautarii, iar pe parcurs, nu vreau sa dovedesc nimic, vreau sa descopar. Am câteva credinte personale...cred ca inteligenta si cultura trebuie dublate de caracter, altfel primele nu reprezinta nimic; cred ca fiecare om ar trebui, macar din când în când, sa se dedice unei cauze nobile, mai presus de el însusi; cred ca întotdeauna drumul mai dificil ne învata mai multe despe sine si despre lume, chiar daca ne istoveste si nu ne atingem scopurile.
    Ma înclin în fata iubirii, însa încerc sa dezvolt un cult pentru Prietenie. La fel, cred ca sunt un norocos...norocos fiindca m-am nascut sanatos la minte si la trup, ca nu am avut mari piedici în startul vietii, dar mai ales norocos fiindca mi-au iesit în cale câtiva oameni rari, care m-au inspirat si m-au ajutat sa-mi dezvolt o constiinta a existentei unor valori mai presus de sine. Cred ca pentru a avea satisfactia vietii, oamenii ar trebui sa nu renunte niciodata total la visele tineretii lor, si sa se lase calauziti de abilitatile, talentele si înclinatiile lor.
    În general, încerc sa ma cinstesc amintirea persoanelor semnificative din viata mea oferind la rândul meu, si altora, cel putin sansele care mi-au fost date mie. Am fundamentat aceasta trupa de teatru diletant, si o cred în continuare în ea având convingerea ca e importanta cel putin pentru dezvoltarea noastra ca individualitati, si ca prin ea putem oferi si altora ceea ce avem mai valoros în noi. Voi fi recunoscator mereu celor care au ramas alaturi de mine si pentru care Skepsis este o stare de spirit...fara ei, poate nu ar fi fost nimic.

Ce spun ceilalti:

    Este elementul de legatura între noi toti. Ambitia, dorinta, timpul si alte circumstante i-au permis sa realizeze ceva frumos. Si chiar a reusit. Un actor desavârsit si un prieten de încredere.

    Cel mai bun prieten din facultate. din anul doi de facultate dupa ce ne-am cunoscut mai bine, am început sa învatam si noi ca studentii. Conspectam cursurile având lânga noi nelipsita sicla de 2 litri de American Cola pâna la ora 4 dimineata. Mi-a placut mult camera lui, libertatea care era la el în casa, cu mama lui care ne facea sandwichuri. La un bal sau spectacol am vrut sa facem un duet: eu sa recit din Balada Sadicului si el sa cânte la chitara. Am fost costumati super, doar ca eu ca de obicei dupa primele 3 strofe, la un mic solo de chitara am uitat complet celelalte 7 strofe, asa ca le-am multumit si am iesit de pe scena toti nestiind ce sa faca: sa râda sau sa plânga.

    Pentru mine v-a ramâne profesorul meu, atât în scoala cât si în viata. Am învatat foarte multe de la el si înca învat, îi datorez o mare parte din formarea mea ca om.

    As spune ca e îmi aminteste de Moliere...cu un joc plin de naturalete si improvizatii, care îi face si pe colegii sai de pe scena sa râda în timpul piesei. Are un entuziasm al teatrului si al vietii din care gustam mereu. Este omul care, daca l-ai câstigat ca si prieten, îti va fi alaturi chiar si atunci când vei uita de el.

    Ca asa ii zic eu, este un model de urmat in viata, un om de la care ai de invatat, care face deosebirea intre cele necesare sufletului si cele prea lumesti.

    Este un actor foarte bun si il apreciez foarte mult pt asta.

    Este motorul intregii trupe. El ne tine in picioare si ne face sa continuam activitatea.

    Dascal, un bun sfatuitor.

    Vio - inzestrat cu starea de spirit necesara. (o ai)

    Un foarte bun actor si regizor,dar mai ales cel care ne tine uniti...

    Are cel mai important rol in cadrul grupului, sa ne uneasca. Pana acum i-a reusit si sper sa o tina tot asa...

    Liderul „cu skepsis la cap” „magnetul” care ne ajuta pe noi - „piliturile de fier” - sa nu ne împrastiem în spatiu.