lidia

DIODIU RARES

Data nasterii: 3 aprilie 1980
Zodia:Berbec
Ocupatie: Sociolog la Muzeul Unirii Alba Iulia
Locuri de suflet:Dârlos, Medias, Sighisoara, Ampoita, Piatra Craiului, Cetea, Piatra Craivii.
Ce imi place:teatru, muzica medievala, sa merg la pas prin paduri, pe dealuri. Am ramas cu cercetasii si cu teatrul.

Roluri jucate:

 • Ursul, Cehov - Luka
 • Nepoata-Sotie, S. Marin - Pipistrelle
 • Doctor fara voie, Moliere - Valere
 • Cerere in Casatorie, A.P. Cehov - Ivan Vasilievici
 • Cafeneaua, C. Goldoni - Pandolfo
 • Casatorie cu de-a Sila, Moliere - Pancratios
 • Pretioasele Ridicole, Moliere - La Grange
 • Oscar, C. Magnier - Oscar
 • Cautarea Sensului Pierdut, Ion Baiesu - Spionul
 • Trandafirul si Coroana, J.P. Boynton - Harry Polly
 • Ce spune el:

      Prima mea întâlnire cu un rol, a fost în clasa a IV-a, când domna învatatoare Marcos a pus în scena o piesa istorica cam de 20 de minute. Nu prea tin bine minte despre ce era vorba, stiu doar ca a trebuit sa port barba si atunci cum nu exista scotch dublu adeziv preafrumoasa mea barba nu îmi prea statea. Personajul semana putin cu Mihai Viteazul.
      Am continuat apoi în liceu cu Daniel Teompa când am pregatit scurte momente de câte 5 – 10 minute pe teme politice. Lui îi placea sa îl imite la vremea aceea pe Primul Ministru, Ciorbea. Eu aveam rol de simplu taran. Apoi la un bal al bobocilor am fost îpreuna cu Darius perechea surpriza care la fiecare proba avea momoente comice – era cât pe ce sa luam noi, miss si mister în 1998 la liceul economic.
      Apoi a venit facultatea. Si împreuna cu Basil ne-am tot cautat activitati extrauniversitare. Asa i-am cunoscut pe cei de la Crucea Rosie, de la Cercetasi si apoi ne-am oprit la CS (Casa de Cultura a Studentilor) unde împreuna cu Vio si Vera am pus în scena Weekend în Infern care a avut un succes mare chiar si pentru domnul Viorel eletriceanu de la CS care era cel mai în vârsta angajat la vremea aceea. Am interpretat rolul de dracusor, îmbracat într-o pijama rosie, cu cornite si o codita neagra la vârf cu un smoc rosu, si binînteles descult în propriile copitute.
      Eu, cine sunt eu. Sa încep cu laudele. Sunt un visator, calm (de obicei), vorbesc câteodata si ceilalti nu înteleg ce spun si la propriu si la figurat. Sunt o persoana care se ataseaza repede de cei din jur si chiar daca nu o arat, ascult cu atentie tot si sunt trist atunci când sunt tristi si ei.
     Pasiunile mele: natura, apa, teatru, muzica medievala, noptile senine de vara.

  Roluri jucate:

  Ce spun ceilalti:

     Cel putin pentru mine, dar cred eu ca si pentru altii, persoana pe care nu te poti supara, oricâte ‘prostioare’ ar face.

     Cred ca e cea mai aiurita persoana din trupa (vizibil sau nu, mai ales în timpul pieselor) dar per total rolul de „mester” îl absolva de orice critica. Se pricepe la mai toate, iar ajutorul lui e nepretuit mai ales când montam decorul. Are niste roluri în unele piese care i se potrivesc, prietenii stiu de ce...

      Rares, mereu fara astâmpar, mestereste si improvizeaza de câte ori are ocazia. Iar daca se întâmpla sa-ti uiti scenariul pe masa, Rares îl va”boteza” cu o mâzgalitura. Este un foarte bun actor, cu sarm, si un prieten de încredere.

     Hmmm....Rares este, cred eu, un om al contrastelor. Un tip sociabil, deschis, în spatele caruia se ascunde de fapt un introvertit. O dorinta de libertate contrata de poate prea multa fixatie si conservatorism. Ar realiza multe daca ar învata sa aiba mai multa încredere în el si daca ar spune si ar explica si celorlati ceea ce gândeste. Dintr-o dorinta prea mare de independenta, uita uneori ca face parte dintr-o echipa, si ca atunci, deciziile pe care le ia îi afecteaza si pe ceilalti. Uneori schimba regulile în timpul jocului, ceea ce nu este prea „fair” fata de ceilalti. Oricând gata sa ajute pe ceilalti, chiar daca asta înseamna sa piarda el ceva. Cred ca este unul dintre cei mai talentati dintre noi.

     Cel mai altruist om din cati am cunoscut, grozav actor, cateodata e mai greu de inteles dar ii „om bun”.

     Ma binedispune tot timpul.

     Poate fi aiurit si intarziat ca tot drag imi e...

     Un baiat nebunatic si complicat, pe scena ii place mult sa se prosteasca.

     Cerceteaza trecutul prin muzee si faptuieste el însusi o parte din istoria actuala a trupei cu fiecare rol de efect pe care-l interpreteaza.

     Il cunosc de mult timp, de-a lungul timpului am realizat ca este o persoana deosebita, fiind mandru ca pot sa joc pe scena alaturi de el!